Stay Home...

Ο κορονοϊός ήρθε και είναι στο χέρι μας το πόσο θα μείνει και τι αντίκτυπο θα έχει. Είναι πράγματι ίσως από τις λίγες φορές που ένας ιός ξυπνάει κοινωνίες και συνειδήσεις, κυρίως απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Αβεβαιότητα, φόβος, όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την κοινωνία, την οικονομία και τι συνέπειες θα έχει όλο αυτό στον καθένα ξεχωριστά αλλά και παγκοσμίως. Τους κανόνες των ημερών τους ξέρετε όλοι και ελπίζουμε πως τους ακολουθείτε για το συλλογικό καλό. Ας σκεφτούμε πως εάν τελικά ο "εγκλεισμός" μας βοηθήσει να εξομαλυνθεί η καταστάση το γρηγορότερο και να υποφέρουν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι, τότε θα έχουμε κάνει την μεγαλύτερη επανάσταση σαν πολίτες. Όμως αυτά ας το αφήσουμε στους ειδικούς... Ο λόγος που νιώσαμε την ανάγκη να γράψουμε αυτό το άρθρο είναι για να δώσουμε κάποιες ιδέες για το πως να περάσει ο χρόνος στο σπίτι. Το κυριότερο αρχικά που θα θέλαμε να σου πούμε είναι το εξής, μην πιεστείς να κάνεις κάτι δημιουργικό με το ζόρι, εάν η ψυχολογία σου είναι στον πάτο με όλα αυτά, ζήστο... ναι, ζήστο, κλάψε, βρίσε, πήγαινε από καναπέ σε καναπέ και θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσει το ένστικτο της επιβίωσης. Εάν συγκατοικείς ίσως να είναι λίγο πιο εύκολο βοηθώντας ο ένας τον αλλόν, εάν μένεις μόνη σου και αυτή η διάθεση δεν αλλάζει τότε μην διστάσεις, ζήτα βοήθεια, δεν είσαι μόνη σε όλο αυτό. Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή που το να κοιτάς απλά το ταβάνι σταματάει να έχει πλάκα μπορείς απλά να κάνεις τα εξής: 

1) Πήγαινε μέχρι την ντουλάπα σου να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα, να αφεθείς και να κάνεις συνδυασμούς ρούχων που ούτε είχες σκεφτεί ποτέ, διώχνοντας για λίγο τις κακές σκέψεις και ελπίζοντας πως σύντομα όλους αυτούς τους συνδυασμούς θα τους κάνεις και πραγματικότητα. 

2) Μπορείς να ξεκινήσεις μια σειρά (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη βέβαια), κατά προτίμηση να έχει αρκετές σεζόν για να μην είσαι στο ψάξιμο κάθε τρείς και λίγο.

3) Ξεκίνα ένα βιβλίο, μην το παρατήσεις όμως στις πρώτες τρεις σελίδες, δώσε χρόνο και σε αυτή την συνήθεια.

4) Φτιάξε τον χώρο σου, συρτάρια, βιβλιοθήκες, ντουλάπες, ακόμα και να αλλάξεις διακόσμηση μπορείς, εντάξει ακούγεται λιγο βαρετό αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

5) Περιποιήσου τον εαύτο σου, κάνε όλα αυτά που δεν προλαβαίνεις να κάνεις καθημερινά, από το να κάνεις μάσκες καθαρισμού και ομορφιάς μέχρι και να σου φτιάξεις ένα όμορφο, σπιτικό, υγιεινό γεύμα. 

6) Ξεκίνα ένα χόμπι, άσε την φαντασία σου και σίγουρα κάτι θα βρείς.

7) Τέλος για τις πιο θεατρόφιλες, σας δίνεται η ευκαιρία μέσο του ψηφιοποιημένου αρχείου του Εθνικού Θεάτρου να δεις πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις, ακόμα και στο youtube όμςως οι επιλογές ειναι αρκετές, εμείς είδαμε και ξεχωρίσαμε το "Άφιξις" από την ομάδα Πυρ.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, είτε μόνοι μας, είτε, με τον συντροφό μας, είτε με τα παιδιά μας, είτε με τον κατοικίδιο μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρίσκοντας λίγο παραγωγικό χρόνο για τον εαυτό μας θα κάνουμε αυτή την νέα καθημερινότητα λίγο πιο εύκολη.